Keszthely Magyarország fő turistacélpontjának, a Balatonnak a fővárosa. Népszerűségét nem csak a vízpart adta lehetőségeknek, hanem a minőségi kulturális kínálatnak is köszönheti.

Keszthelyen három strand várja a fürdőzőket. Panziónktól a városi strand 4-5 perces sétával, a Libás strand 8-10 perces gyaloglással elérhető. A vízi élményeken kívül a legimpozánsabb látnivaló a Festetics Kastély, mely Magyarország 3. legnagyobb kastélya, egyben a város jelképe is.

Keszthelyen sem rossz időben, sem a strandszezont követően nem áll meg az élet. 14 múzeuma és állandó kiállítása biztosítja a kulturális kikapcsolódást az egész családnak: Babamúzeum, Bacchus Bormúzeum, Balatoni Múzeum, Cadillac Múzeum, Georgikon Élménygazdaság, Feltalálók Múzeuma, Magyar Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, Marcipán Múzeum, Nosztalgia Múzeum, Rádió és Televízió Múzeum, Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma, Vadászati és Történelmi Modellvasút kiállítás, Vidor Játékmúzeum.

Ha városunkban jár érdemes körülnéznie a környéken is. Hévízen található Európa legnagyobb természetes gyógytava. A kerékpározás szerelmeseinek a festői Balaton-parti kerékpárutat és a Kis-Balatont ajánljuk.

Képek Keszthelyről

Kerékpározás a Balaton körül

Keszthelyi strand és a Balaton part

Balatoni hajókázás

Festetics Kastély

Videó Keszthelyről

Ossza meg barátaival ezt az oldalt:

Facebookon Twitteren Emailben