Erika Apartmanház Panzió

Programok

Programok

2021.01.30. • Kategória: Programkalauz

0

A vízi élményeken kívül Keszthely számos egyéb elfoglaltságot is kínál a turisták számára.

Kis-Balaton

A Keszthelyi-öböl mellett található Magyarország egyik legkülönlegesebb tája, a természeti és kulturális értékekben rendkívül gazdag Kis-Balaton. Jelentős élővilággal (növényzet, hal- és főleg madárvilággal) rendelkezik, jelenleg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A természetbarát vendégeinknek kihagyhatatlan program.

Hévíz

Hévíz egy békés, a rekreációt és gyógyulást szolgáló kisváros, mely Keszthelytől csupán 10 km-re fekszik. Hévíz népszerűségét kettősségének köszönheti, hiszen világhírű gyógyhely (a városban található Európa legnagyobb természetes gyógytava) és egyben kedvelt wellness paradicsom is. A két várost kerékpárút köti össze, így kétkerékkel is tökéletes kirándulási célpont.

Kerékpározás

Panziónktól 100m-re fut a Balatoni kerékpárút, melyen tekerve alkalmunk adódik megismerni ezt a csodálatos vidéket egy másik oldaláról is. Lehetőségünk van kerékpárúton eljutni a 8 km-re fekvő Hévízre, ahol a világ legnagyobb gyógytava található. A merészebbek akár a Kis-Balatonra is letekerhetnek.

14 múzeum Keszthelyen

Keszthely igazi kulturális paradicsom, 14 múzeum és állandó kiállítás várja a turistákat: Babamúzeum, Bacchuss Bormúzeum, Balatoni Múzeum, Cadillac Múzeum, Georgikon Élménygazdaság, Feltalálók Múzeuma, Magyar Múzeum Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely, Marcipán Múzeum, Nosztalgia Múzeum, Rádió és Televízió Múzeum, Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma, Vadászati és Történelmi Modellvasút kiállítás, Vidor Játékmúzeum.

Festetics Kastély

Keszthely város jelképe és egyben büszkesége a Festetics Kastély, mely egyben Magyarország 3. legnagyobb kastélya is. A kastély területén belül található a Hintó Múzeum, a Vadászati és Történelmi Modellvasút kiállítás is. Az óriási 500 m2-es modellvasút-terepasztal a gyerekek elsőszámú kedvence. Ha városunkban jár, akkor ezen látnivalót semmiképpen se hagyja ki.